Και μερικές φορές εντοπίζουμε μια σελίδα τόσο καταπληκτική που θέλουμε να τη μοιραστούμε με…

Και μερικές φορές εντοπίζουμε μια σελίδα τόσο καταπληκτική που θέλουμε να τη μοιραστούμε με…

…Και μερικές φορές εντοπίζουμε μια σελίδα τόσο καταπληκτική που θέλουμε να τη μοιραστούμε με όλους. Μια σελίδα που κάνει τη γεωγραφία παιχνίδι. Απλά ξεψαχνίστε τη μαζί με τα παιδιά σας!!!



💥 Αυτό το ποστ έπρεπε να γίνει εδώ και καιρό (πλιζ ταγκάρετε κόσμο ή κοινοποιήστε!!) – ΟΡΙΣΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ:

🌊 Αρχικά, μόνο το 30% του πλανήτη γη είναι ξηρά!!! Το 70% είναι ωκεανοί – όπως κι εμείς, που είμαστε 70% νερό, έτσι κι η επιφάνεια του πλανήτη μας!!! 👀

🌎 Τα ανεξάρτητα κράτη του κόσμου αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι περίπου 200, και λέω “περίπου” γιατί ανάλογα με το ποιόν θα ρωτήσεις ίσως πάρεις λίγο διαφορετική απάντηση! (κάποια ανεξάρτητα κράτη δεν είναι αναγνωρισμένα)

😮 Επίσης, αυτή τη στιγμή που μιλάμε ζουν στον πλανήτη μας περίπου 7,8 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ άτομα (!)

‼️ Στη χώρα μας ζουν 10,5 εκατομμύρια απο αυτά (δηλαδή είμαστε το 0,13% του παγκόσμιου πληθυσμού) και στην ήπειρό μας την Ευρώπη (αν συνυπολογίσουμε πληθυσμό Ρωσίας) είμαστε συνολικά 740 εκατομμύρια άτομα!!!

⁉️ Μα που είναι τα άλλα 7 δις;;;

🤯 Τα 4,3 ΔΙΣ είναι στην Ασία, εκ των οποίων τα 1,4 δις είναι ο πληθυσμός της Κίνας και τα 1,3 ο πληθυσμός της Ινδίας!!

👉 Αυτά είναι τα ΜΟΝΑ κράτη του κόσμου που έχουν πληθυσμό πάνω απο ένα δις! Η τρίτη χώρα του κόσμου απο άποψη πληθυσμού είναι οι ΗΠΑ, με 330 εκατομμύρια (δηλαδή 1 δις διαφορά με την Ινδία στη θέση νούμερο 2!τρελο;;!)

✨ Στην Αφρική, τη γειτονική μας ήπειρο με τα 54 ανεξάρτητα κράτη, ζουν συνολικά 1,3 δις άνθρωποι.

👀 Η ήπειρος της Αμερικής (Βόρεια, Νότια και Κεντρική) έχει επίσης 1 δις πληθυσμό πάνω κάτω. Σε όλη την ήπειρο απο πάνω μέχρι κάτω, υπάρχουν 22 ανεξάρτητα κράτη.

🌊 Στην Καραϊβική θάλασσα, αυτή δηλαδή που βρίσκεται μεταξύ Βόρειας και Νότιας Αμερικής, υπάρχει άλλη μια δωδεκαριά ανεξάρτητα κράτη!

🧐 Μπαι δε γουέη, στην Ευρώπη υπάρχουν 44 κράτη και στην Ασία 48.

🎉Η Ρωσία είναι το μεγαλύτερο κράτος του κόσμου σε έκταση – για να καταλάβετε για ΠΟΣΟ μεγάλη έκταση μιλάμε, είναι 130 φορές το μέγεθος της Ελλάδας!!

🤸‍♀️ Εκτός απο Ασία, Αφρική, Ευρώπη κι Αμερική, υπάρχουν άλλες δύο ήπειροι που συνήθως τις έχουμε γραμμένες : Η Ωκεανία κι η παγωμένη Ανταρκτική που βρίσκεται στο νότιο πόλο της γης κι είναι διπλάσια απο την Αυστραλία σε μέγεθος! (παρόλο που τις περισσότερες φορές την ξεχνάνε εντελώς στους χάρτες – όπως και σε αυτόν εδώ! :'( )

🤔 Η Ωκεανία – αν και υπάρχει debate σχετικά με το αν πρέπει να θεωρείται “ήπειρος” – έχει 14 ανεξάρτητα νησιωτικά κράτη!!

🏝 Ναι αμε! Μέσα στον αχανή Ειρηνικό Ωκεανό, αν και δε φαίνονται καν, υπάρχουν άνθρωποι που ζουν σαν κι εμάς – αυτοκίνητα, μπεργκεράδικα, κλπ :Ρ περίεργη φασούλα.

🐧 Η Ανταρκτική απο την άλλη, δεν έχει κράτη, κι ούτε “ανήκει” σε κάποιο κράτος – προς το παρόν ανήκει μόνο στους πιγκουίνους της.

❄️ “Κάτσε, αν στο νότιο πόλο υπάρχει η Ανταρκτική στον βόρειο τι υπάρχει;” – Η απάντηση είναι Ο ΒΟΡΕΙΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ ή αλλιώς “το απέραντο παγοδρόμιο των λευκών αρκούδων”.

🧐 Η διαφορά βόρειου και νότιου πόλου – παρόλο που κι οι δύο είναι ΠΑΓΩΜΕΝΟΙ – είναι πως αν ο νότιος λιώσει, θα εμφανιστεί μια απέραντη οικοπεδάρα, ενώ αν λιώσει ο βόρειος θα έχει απλά θαλασσίτσα.

💪 Αυτά είναι κάποια βασικά που καλό είναι να γνωρίζουμε.

🆒 Α, επίσης η Γη είναι απλά μια πέτρα που κινείται μέσα στο αχανές διάστημα! ΛΟΛ

<3 Ο χάρτης που βλέπετε εδώ είναι απο το site https://manywaystoseetheworld.org/ - μπείτε να καείτε!

Leave A Comment

Create your account