Λίγα λόγια για την προσέγγισή μας στο θέμα του COVID-19 – Μέσω της ιστοσελίδας…

Λίγα λόγια για την προσέγγισή μας στο θέμα του COVID-19 – Μέσω της ιστοσελίδας…

Λίγα λόγια για την προσέγγισή μας στο θέμα του COVID-19

– Μέσω της ιστοσελίδας μας και της σελίδας μας στο Facebook αναφερθήκαμε για πρώτη φορά στο θέμα του COVID-19 στις 22 Ιανουαρίου 2020. Στη χρονική αυτή φάση ο ιός δεν είχε ακόμη λάβει συγκεκριμένη ονομασία καθώς απαριθμούνταν μόλις κάτι περισσότερο από 300 διαγνωσμένα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο λόγος της αναφοράς αποτέλεσε το δίχως άλλο το ιστορικό των κατά το παρελθόν επιδημιών SARS-CoV και MERS-CoV.

– Οι επόμενες κινήσεις μας αφορούσαν στην προμήθεια επαρκών αποθεμάτων του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας, αναβάθμιση των μέσων αποστείρωσης του χώρου μας και επικαιροποίηση της εκπαίδευσης της ομάδας μας στην πρόληψη διασποράς λοιμώξεων.

– Στα πλαίσια του περιορισμού αερομεταφοράς λοιμώξεων ενισχύσαμε τα υφιστάμενα μέτρα (σταθερός φυσικός αερισμός στο σύνολο των εξεταστικών χώρων και χώρων αναμονής, φίλτρα ενεργού άνθρακα στις κλιματιστικές μονάδες) με συσκευές τεχνολογίας UVC και φωτοκαταλυτικής οξείδωσης

– Αναπτύξαμε και δημοσιεύσαμε συγκεκριμένο πρωτόκολλο και εσωτερικό κανονισμό πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων που με χαρά είδαμε να υιοθετείται και προσαρμόζεται από συναδέλφους. Ο συγκεκριμένος κανονισμός επικαιροποιείται με βάση τα νεότερα δεδομένα αλλά και με τρόπο ώστε να παραμένει σε εναρμόνιση με τις υφιστάμενες οδηγίες του ΕΟΔΥ, των αρμοδίων ιατρικών συλλόγων αλλά και των κύριων διεθνών υγειονομικών φορέων.

– Είμαστε ιδεολογικά αντίθετοι στη δημόσια αντιπαράθεση επιστημόνων στο χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οποιαδήποτε αντίθεση με τις επίσημες οδηγίες οφείλει να διατυπώνεται συνοδευόμενη από επιστημονική τεκμηρίωση μέσω των επισήμων ιατρικών επαγγελματικών φορέων και κατά κύριο λόγο των ιατρικών συλλόγων και επιστημονικών εταιρειών. Εκτιμούμε ότι οποιαδήποτε αντιπαράθεση στο χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει ως άμεση και βασική συνέπεια την απώλεια της εμπιστοσύνης στους επιστήμονες της υγείας η οποία υπό τις τρέχουσες συνθήκες είναι επιζήμια και δυνητικά επικίνδυνη.

– Την 24/8 επανερχόμαστε μετά την ολοκλήρωση των θερινών διακοπών για την έναρξη της νέας περιόδου. Η αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 αποτελεί επιστημονική και διαχειριστική πρόκληση. Είναι πλέον αντιληπτό ότι δεν πρόκειται για ιογενή λοίμωξη με συνήθη χαρακτηριστικά. Το ποσοστό θνητότητας 0,3% σημαίνει σε απλή μετάφραση ότι πρέπει να αποδεχτούμε 9 θανάτους για τον πληθυσμό παρακολούθησης του παιδιατρικού μας ιατρείου! Κάτι τέτοιο δεν δικαιούμαστε να το θεωρήσουμε αποδεκτό. Σας ενημερώνουμε για την επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας μας. Συνεχίζουμε να σας κατευθύνουμε μέχρι την ολοκλήρωση της υγειονομικής αυτής κρίσης. Υιοθετούμε μια προσεκτική και αυστηρή προσέγγιση με μοναδικό μας στόχο να παραμείνουμε και να φροντίσουμε να είστε ασφαλείς. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας.

Κωνσταντινος Στοκίδης
Παιδίατρος
KidCare Pediatrics Team

#KidCare #sarscov2 #covid19 #keepingyousafe


Leave A Comment

Create your account