Καθώς για τη φετινή σχολική χρονιά η μάσκα ατομικής προστασίας προκύπτει πλέον ως de…

Καθώς για τη φετινή σχολική χρονιά η μάσκα ατομικής προστασίας προκύπτει πλέον ως de…

Καθώς για τη φετινή σχολική χρονιά η μάσκα ατομικής προστασίας 😷 προκύπτει πλέον ως de jure σχολικό αξεσουάρ ας επικεντρώσουμε την προσοχή μας σε ορισμένα σημεία:

Η λογική 🤔 χρήσης μάσκας σε σχολικές μονάδες που έχει υιοθετηθεί στην Ελλάδα 🇬🇷 είναι το «φορώ μάσκα για να σε προστατεύω, φοράς μάσκα για να με προστατεύεις»

Επιλογή τύπου μάσκας ατομικής προστασίας:

✅ Η απλή χειρουργική μάσκα αποτελεί αποδεκτή επιλογή η οποία όμως εκτοξεύει το κόστος καθώς χρήζει συχνής αλλαγής.
✅ Η χρήση υφασμάτινης μάσκας αποτελεί πρακτική εναλλακτική. Να σημειώσουμε ότι στο εμπόριο θα βρείτε αρκετές επιλογές. Επιλέξτε μάσκες κατασκευασμένες από υποαλλεργικά/ αντιβακτηριδιακά υλικά οι οποίες διαθέτουν επίσημες πιστοποιήσεις:

• OEKO-Tex: αφορά στο ύφασμα από το οποίο είναι κατασκευασμένη η μάσκα πιστοποιώντας ότι δεν περιέχει τοξικές/ αλλεργιογόνες ουσίες
• CE (acc. EN ISO/IEC 17050-1:2010): αφορά τόσο στην καταλληλότητα των υλικών κατασκευής όσο και στη συνολική καταλληλότητα του προϊόντος για το σκοπό χρήσης του

Σημειώνουμε ότι οι μάσκες τύπου N95 (ISO 22609:2004) παρέχουν ουσιαστική προστασία και για το άτομο που τις χρησιμοποιεί, όμως:
• το υψηλό τους κόστος
• η αναγκαιότητα συχνής αντικατάστασής τους
• αλλά και η δυσχέρεια στην προμήθειά τους λόγω ελλείψεων
δεν τις καταστούν προκρινόμενη επιλογή για τη χρήση σε σχολικές αίθουσες.

Οι μάσκες τύπου Ν95 διαφυλάσσονται για χρήση από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό🥼 αλλά και παιδιά/ ενήλικες με σοβαρή ανοσοανεπάρκεια ή ανοσοκαταστολή 🤕.

Η μάσκα στα παιδιά πρέπει να συγκρατείται με ιμάντες που πιάνουν γύρω από τα αυτιά του παιδιού. Αποφύγετε ιμάντες που προσδένονται γύρω από αυχένα (αποφυγή ατυχημάτων).

Το μέγεθος της μάσκας πρέπει να είναι τέτοιο που να εφαρμόζει καλά στο πρόσωπο του παιδιού χωρίς όμως να ασκεί έντονη πίεση (ενδεικτικά μεγέθη μάσκας: ενηλίκου: 15x30cm/ παιδικής: 12,5x25cm)

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας δεν έχετε παρά να εγγραφείτε στο newsletter του KidCare κάνοντας κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο https://www.kidcare.gr/newsletter/

#kidcare #facemask #sarscov2 #covid19 #safety


Leave A Comment

Create your account