COVID-19 vaccinated

Στις 22 Ιανουαρίου 2020, πριν δηλαδή από ένα ακριβώς χρόνο, αναφερθήκαμε για πρώτη φορά μέσω της σελίδας μας στο Facebook στη λοίμωξη που χαρακτηρίστηκε αργότερα ως COVID-19. Η πρόσφατα αναγνωρισμένη μορφή κορονοϊού απαριθμούσε τότε μόλις 300 κρούσματα στην Κίνα. Το κείμενο είχε καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα καθώς η λοίμωξη παρουσίαζε στοιχεία δυνητικά επικίνδυνα.

Έκτοτε σε μία σειρά αναρτήσεων έχουμε ασχοληθεί διεξοδικά με την εξελισσόμενη πανδημία παραθέτοντας χρηστικές πληροφορίες, ενημερώσεις αλλά και αναλύοντας συμπεριφορές και παραφιλολογίες σχετικά με αυτή.

Ένα σημαντικό μέρος των αναρτήσεών μας αφορά στον τρόπο διαχείρισης που έχουμε επιλέξει ως παιδιατρικό ιατρείο. Βασιζόμενοι στις επίσημες κατευθυντήριες οδηγίες έχουμε διαμορφώσει και προσαρμόζουμε συνεχώς τα σχετικά μας πρωτόκολλα, διαδικασία εξαιρετικά απαιτητική τόσο σε οικονομικό όσο και σε προσωπικό και συναισθηματικό επίπεδο. Η εφαρμογή αυστηρών κανόνων δεν είναι ευχάριστη για κανέναν και αυτό είναι απόλυτα κατανοητό, ιδιαίτερα σε μια κοινωνία που έχει υποστεί ένα τόσο ισχυρό πλήγμα όπως η ελληνική. Όμως ξεκάθαρη υπήρξε από την πρώτη στιγμή η αντίληψη μας ότι η διατήρηση της ασφάλειας στο χώρο του ιατρείου και η προστασία μας αποτελεί προϋπόθεση για την απρόσκοπτη παροχή των υπηρεσιών μας και πανω από όλα για τη δική σας ασφάλεια.

Από το πρώτο εκείνο κείμενο που είχαμε αναρτήσει δεν θα άλλαζα σήμερα ΣΧΕΔΟΝ τίποτα. Σχεδόν, γιατί υπάρχει μια σημαντική αλλαγή. Πλέον υπάρχει εμβόλιο. Γιατί αυτό είναι στην ουσία της η επιστήμη, η αλλαγή. Επιστήμη σημαίνει γνώση, σημαίνει εξέλιξη, σημαίνει παρατήρηση, αναζήτησή, δοκιμή, λάθος, διόρθωση, επιτυχία.

Εμβολιάζομαι σήμερα και είμαι υποχρεωμένος να εμβολιαστώ. Όχι επειδή μου επιβάλλεται αλλά επειδή το οφείλω στον εαυτό μου και στους δικούς μου ανθρώπους, στην ομάδα μου και σε εσάς, τις οικογένειες που με εμπιστεύεστε. Εμβολιάζομαι σήμερα με την πλήρη γνώση των δυνατοτήτων, και των περιορισμών του εμβολιασμού που μου παρέχει η εκπαίδευση και η επιστήμη μου. Εμβολιάζομαι και είμαι χαρούμενος, και αισθάνομαι συγκινημένος, και ενθουσιασμένος, και δικαιωμένος. Γιατί από σήμερα, τα πράγματα πλέον μπαίνουν σε σειρά και ο δρόμος φαίνεται πλέον στρωμένος και βατός και συγκεκριμένος. Γιατί αν και τα μέτρα προστασίας στην παρούσα φάση είμαστε υποχρεωμένοι να τα διατηρούμε αυστηρά, είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στη χαλάρωσή τους, για να μπορέσουμε να συναντηθούμε και πάλι όλοι μαζί, να αισθανθούμε καλύτερα, να ξεκουμπώσουμε και πάλι τις μάσκες και να φανεί και πάλι το χαμόγελό μας που τόσο καιρό κρύβεται κάτω από αυτές.

Create your account