Ο δαίμων Sui, οι κόκκινοι φάκελοι και οι ευχές μας για το νέο έτος.

Σύμφωνα με έναν παλιό κινεζικό θρύλο, τη νύχτα της πρωτοχρονιάς, ένας δαίμονας με το όνομα Sui ερχόταν να τρομάξει τα παιδιά κατά τη διάρκεια του ύπνου τους.

Λεγόταν ότι όσα παιδιά ακουμπούσε ο δαίμονας τρεις φορές στο κεφάλι ενώ αυτά κοιμόντουσαν, τρόμαζαν τόσο πολύ που δεν μπορούσαν να φωνάξουν, και ανέβαζαν ψηλό πυρετό και έχαναν τα λογικά τους και δεν θα ήταν ποτέ πια ξανά τα ίδια.

Και έτσι οι γονείς άναβαν κεριά και αγρυπνούσαν τη νύχτα εκείνη κάθε χρόνο για να μην αφήσουν τον τρομερό Sui να πλησιάσει τα παιδιά τους.

Κάποτε, στο σπίτι ενός αξιωματούχου, οι γονείς είχαν μια ιδέα. Έδωσαν στο παιδί τους οχτώ νομίσματα για να παίζει και να μείνει άγρυπνο και να γλιτώσει έτσι από το δαιμονικό άγγιγμα.

Και το παιδι τύλιξε τα νομίσματα σε κόκκινο χαρτί και μετά άνοιξε το πακέτο, και μετά τα ξανατύλιξε και ξανά και ξανά μέχρι που κουράστηκε. Τότε οι γονείς έβαλαν το πακετάκι με τα νομίσματα κάτω από το μαξιλάρι του παιδιού.

Ήρθε και εκείνη τη νύχτα ο φοβερός Sui και προσπάθησε να αγγίξει το κεφάλι του παιδιού και τα νομίσματα τότε έβγαλαν ένα εκτυφλωτικό φως και έδιωξαν τον τρομαγμένο δαίμονα μακρυά.

Και από τότε δωρίζουν στην Κίνα κόκκινους φακέλους για να έχουν τύχη και προστασία τα παιδιά στη διάρκεια του χρόνου.

Πραγματικά, δεν γνωρίζω αν τα νομίσματα και οι κόκκινοι φάκελοι μπορούν να ασφαλίσουν αλήθεια τα παιδιά μας και αν κρύβεται κάποια αλήθεια στους θρύλους του λαού της Κίνας, πιστεύω όμως ότι είναι στο χέρι μας να τα προστατεύσουμε με τη γνώση, την επιστήμη, την εμπειρία, την αγάπη, την κοινή λογική και να τα διδάξουμε με το παράδειγμά μας και να τα υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις και να τα καθοδηγήσουμε σε ένα καλύτερο αύριο.

Η παιδιατρική ομάδα του KidCare, σας ευχόμαστε καλή χρονιά και ευτυχισμένο το 2023!

Create your account