Συνταγογράφηση αντιγριπικού εμβολιασμού

Επιλέγοντας την άυλη συνταγογράφηση λαμβάνετε τα στοιχεία των συνταγών φαρμάκων ή των παραπεμπτικών εξετάσεών…

Ο αντιγριπικός εμβολιασμός αποτελεί τον αποτελεσματικότερο τρόπο πρόληψης από τον ιό της γρίπης. Προφυλάσσει από τη μετάδοση και συμβάλλει στην προστασία από τις σοβαρές επιπλοκές καθώς και κατά επέκταση στη μείωση απουσιών από την εργασία, το σχολείο και κάθε άλλη κοινωνική εκδήλωση.

Στην πρακτική μας εκτιμούμε ότι η γρίπη αποτελεί ιδιαίτερα μεταδοτικό και δυνητικά επικίνδυνο λοιμώδες νόσημα και είμαστε θετικοί στη διενέργεια του αντιγριπικού εμβολίου για το σύνολο των ατόμων ηλικίας άνω των 6 μηνών.

Θα πρέπει να διευκρινήσουμε ότι σύμφωνα με το υπ’Αριθ. Πρωτ. Δ1α/Γ.Π.οικ.50214, 28/9/2023, η συνταγογράφηση του αντιγριπικού εμβολίου είναι εφικτή για τα άτομα (ενήλικες και παιδιά) που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών και στα οποία ο αντιγριπικός εμβολιασμός πρέπει να εφαρμόζεται συστηματικά και κατά προτεραιότητα.

Αναλυτικά στον πίνακα:

Ο πίνακας προέρχεται από το υπ’Αριθ. Πρωτ. Δ1α/Γ.Π.οικ.50214, 28/9/2023

Αν το παιδί σας παρακολουθείται συστηματικά στο ιατρείο μας και θέλετε να προχωρήσετε σε αίτημα συνταγογράφησης του εμβολίου της γρίπης παρακαλούμε συμπληρώσετε τη σχετική αίτηση κάνοντας κλικ παρακάτω στο «Συμπλήρωση αίτησης» ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη συνταγογράφηση.

Προσοχή: δυνατότητα συνταγογράφησης του εμβολίου μας δίνεται εφόσον το σύνολο πόντων (Total score) που προκύπτει κατά την κατάθεση της φόρμας είναι ίσο ή μεγαλύτερο από ένα.

Update: πλέον δίνεται δυνατότητα συνταγογράφησης ανεξαρτήτως παραγόντων κινδύνου στο σύνολο των ατόμων άνω των 6 μηνών. Μπορείτε να ελέγξετε παρόλα αυτά συμπληρώνοντας την αίτηση αν το παιδί σας ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Θα χρειαστεί ακολούθως να επικοινωνήσετε μαζί μας για να κλείσετε ραντεβού για τον εμβολιασμό, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Επιβεβαιώστε ότι έχετε ενεργοποιήσει το σύστημα της άυλης συνταγογράφησης για το παιδί σας ώστε να μπορείτε να παραλάβετε ηλεκτρονικά τη σχετική συνταγή πριν προχωρήσετε στη διαδικασία.

Για τη χειμερινή αυτή περίοδο τα αντιγριπικά εμβόλια που θα κυκλοφορήσουν στη χώρα μας και αφορούν στις παιδικές ηλικίες έχουν ως εξής:

Για τις ηλικίες από 6 μηνών και άνω:

  • Fluarix Tetra
  • Vaxigrip Tetra
  • Influvac Tetra

Για τις ηλικίες από 2 ετών και άνω μπορεί επιπρόσθετα να χρησιμοποιηθεί το εμβόλιο Flucelvax Tetra.

Σημαντική επισήμανση: σε περίπτωση ιστορικού αλλεργίας στο αβγό χρειάζεται πρόσθετη έγκριση αλλεργιολόγου για τη διενέργεια του εμβολίου. Εξαίρεση αποτελεί το εμβόλιο Flucelvax Tetra το οποίο επιτρέπεται να διενεργηθεί ακόμα και σε άτομα με ιστορικό σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης στο αβγό.

Create your account